Varukorg

Tomt

I vår shop hittar du våra möbler i högsta kvalitet med noga utvalda material - byggda av våra snickare på Gotland sedan 1997.

Big Pink event 25 april

Torsdag 25 april gästas G.A.D Stockholm av Glasstudion Big Pink

Glasblåsaren själv Jennie Jessen är på plats och berättar om sin konst och sitt hantverk, vi bjuder på något i glaset och bullar upp med extra mycket Big Pink glas för den som vill köpa med sig hem.

”My glass, whether it’s functional objects like drinking glasses, or performance, is always a prolongation of my love for Gotland, this place where I live and is borned. Its exposure, its barrenness, its natural beauty, its uniqueness. Just like glass is unique and different every time you make it.” Jennie Jessen

 

Varmt välkomna

G.A.D Stockholm, Tegnérgatan 4

Torsdag 25 april  16.00 - 18.00, 16.30 artist talk

 

Jennie Jessen har varit glasblåsare sedan 2005 då hon började som praktikant på Visby Glasblåseri. Hon har sedan utbildat sig på Kosta Glascenter för grundstudier och sedan vidare med en BA-examen i konsthantverk på Kunstakademiets Designskole, Bornholm glasavdelning.

Hon har arbetat med flertalet glaskonstnärer i Sverige, Danmark och Usa och driver sedan 2015 sin egen glashytta i Norrlanda på östra Gotland-Glasstudion Big Pink, som är öppen för besök året om. Förutom ett fint samarbete med GAD så finns Big Pinks glas på show room i New York och hos ett flertal stjärnrestauranger i Sverige som tex Restaurang Franzén och Restaurang Ekstedt.

Jennie har en stark passion för kulturarvet glas samt tron på verksamheter på landsbygden och Glasstudion Big Pink har blivit en plats för just det, en kulturplattform för konst, hantverk, mat och andra kulturella inslag. Jennies formspråk är ofta organiskt men elegant, där glaset som material får stort utrymme och funktion samt hantverksskicklighet spelar stor roll.

Alla Big Pinks glas tillverkas i Glasstudion av Jennie, med hjälp av hennes assistenter, det är unika produkter som aldrig kommer massproduceras, tappa själ eller känsla. Glaset är återvunnet miljökristall och tål maskindisk.

Big Pink event 25 april
Förgående inlägg